Sentiero degli Dei – cel mai spectaculos traseu de coasta din sudul Italiei

0

Zona de sud a Italiei nu este pentru oricine, desi este o adevarata experienta turistica pe care trebuie sa o ai odata in viata. Dupa ce treci de Roma, gasesti o cu totul alta Italie, care, in mare parte, te face sa te simti cam ca acasa. Stradutele foarte inguste sunt pline de masini care merg haotic, aparent nerespectand nicio regula de circulatie, claxoanele se aud de peste tot, pietonii traverseaza numai aiurea, toata lumea este foarte vocala, mizeria in zonele necentrale este la ea acasa, punctualitatea mijloacelor de transport in comun nu exista.

Cu toate astea, Coasta Amalfitana este considerata o zona de lux a Italiei, rupta putin din imaginea generala a Sudului Italiei – categoric mai sarac decat restul tarii. Cu toate ca este foarte scumpa, se gasesc posibilitati de cazare si mancare pentru orice buzunar, fie ca mai scazi din pretentii, fie ca alegi o perioada mai putin turistica.

Positano, Coasta Amalfitana

 

Atunci cand am ales Coasta Amalfitana ca destinatie de vacanta, cel mai mult in decizia noastra a cantarit unul dintre cele mai importante obiective turistice ale zonei, si anume Drumul Zeilor – Sentiero degli Dei pe limba lor. Sunt multe obiective frumoase si cunoscute in zona: Orasul Pompei si Vulcanul Vezuviu sunt la aproximativ 50 de kilometri distanta, renumitele orase Amalfi si Positano sunt chiar pe coasta, Insula Capri este la o azvarlitura de nava distanta, dar noi am vibrat cel mai mult la acest traseu montan de 6 km lungime,  intre Bomerano si Positano, usor de facut de oricine, care ofera privelisti unice si inimaginabil de frumoase asupra intregii Coaste Amalfitane.

Cum sa ajungi si ce sa faci pe Coasta Amalfitana, am scris deja AICI.

Cel mai bine ar fi sa incepi acest traseu din Bomerano, Agerola, pornind de pe strada Via Sentiero degli Dei, unde poti ajunge cu autobuzele SITA Sud de care va povesteam in articolul de mai sus. De acolo ai doar de coborat, pana in Nocelle, iar dupa inca o coborare, de data asta constand in 1.500 de trepte (da, da, ai citit bine), vei ajunge chiar in orasul Positano. Traseul nu are o dificultate mare si este foarte bine marcat si intretinut, nu ai nicio sansa sa te ratacesti. Iti trebuie doar incaltaminte comoda, macar 2 litri de apa de persoana, ceva de acoperit capul, un aparat de fotografiat si chef de drum.

 

La intrarea in Nocelle vei intalni un local pitoresc si cu niste privelisti incantatoare – Il Chiosco del Sentiero degli Dei – unde, dupa caldura indurata in cele cateva ore de plimbare, te vei bucura sa te racoresti si sa te pregatesti pentru multitudinea de trepte ce te asteapta sa le cuceresti. Pana in Positano vei cobora printre casele localnicilor, marea majoritate case de vacanta, si vei avea prilejul sa le observi stilul de viata.

 

Drumuri bune si frumoase!

 

Text&Foto: Tatiana Alexandru

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.