A inceput reabilitarea podului Giurgiu – Ruse. Se circula doar pe o banda

0

Prima reabilitare serioasa din istorie a podului de la Dunare, dintre Giurgiu si Ruse, a demarat, in sfarsit, in aceste zile, a anuntat CNADNR.

Lucrarile constau in inlocuirea integrala a sistemului rutier (placi betonate si straturi asfaltice), in vederea asigurarii confortului si sigurantei traficului rutier pe aceasta portiune de drum, a anuntat compania.

Este prima reabilitare, dupa 61 de ani, a podului care a fost dat in folosinta la 20 iunie 1954. „Mentionam ca odata cu demararea lucrarilor de reabilitare, se circula pe o singura banda ce este in permanenta supravegheata de anteprenor, pentru asigurarea conditiilor de siguranta a circulatiei.

Contractul de reabilitare a Podului peste Dunare in sensul Giurgiu – Ruse a fost atribuit In luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering, iar In luna noiembrie 2014 s-a dat ordinul de Incepere a lucrarilor. Contractul are o perioada de 16 luni, investitia fiind finantata din fonduri europene. Din cele 16 luni, 2 luni reprezinta perioada de proiectare, care s-a incheiat la sfarsitul lunii ianuarie 2015, iar lucrarile de reabilitare urmeaza a fi finalizate in primul trimestru al anului 2016.

Si, pentru ca se circula greu, CNADNR recomanda soferilor ca, pentru trecerea in Bulgaria, sa foloseasca si punctele alternative de trecere a frontierei, dupa cum urmeaza:

–          Podul Calafat – Vidin

–          Bechet (trecere cu bacul)

–          Zimnicea (trecere cu bacul)

–          Calarasi (trecere cu bacul)

–          Negru Voda (rutier)

–          Vama Veche (rutier)

“Stim ca pe perioada lucrarilor de reabilitare circulatia pe pod se desfasoara in conditii de disconfort , dar cred ca era momentul ca, dupa 61 de ani, acest pod sa fie reabilitat complet, astfel ca din anul 2016 cei care vor folosi aceasta ruta de tranzit catre Bulgaria sa o poata face in conditii de trafic civilizate”, a delcarat Narcis Stefan Neaga, directorul general al CNADNR.

Mentionam ca partea bulgara a podului este reabilitata.

 

Sursa foto: youtube.com
Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.