Valea Sambetei, Muntii Fagaras

0

A venit primavara si pe Valea Sambetei. Brandusele au inceput sa infloreasca, colorand Valea in cea mai frumoasa nuanta de mov, presarata din loc in loc cu putinul alb al zapezii inca ramase. Un adevarat spectacol vizual pe care merita sa-l vedem in fiecare an, daca avem posibilitatea.

Valea Sambetei este situata in Muntii Fagaras, la 1400 m altitudine. Traseul pana la ea este unul usor – diferenta de nivel este de 650 m – si urmeaza malul paraului cu acelasi nume.

Accesul se face din satul Sambata de Jos, urmand drumul spre Manastirea Brancoveanu, iar de acolo se continua cu drum forestier inca aproximativ 4 km, drum care se poate face cu masina daca este adaptata unor astfel de conditii. Mai departe se urmeaza poteca turistica pana la Cabana Valea Sambetei, aproximativ 2h – 2h:30, in functie de conditia fizica a fiecaruia. De la Cabana pleaca foarte multe trasee spre creste ale Fagarasului, inclusiv spre Vf. Moldoveanu.

La 20 de minute distanta (toate in urcare) se afla si Chilia Parintelui Arsenie Boca, loc de pelerinaj pentru credinciosii antrenati.

 

Text&foto: Tatiana Alexandru

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.