Bucuresti – cel mai aglomerat oras din Europa si al cincilea din lume

0
trafic 1

Top 10 orase aglomerate in lume

Capitala Romaniei este al cincilea cel mai aglomerat oras din lume din punct de vedere al traficului si primul din Europa, potrivit ultimului Index de trafic realizat de TomTom – companie specializata in aparate GPS si harti de trafic si de navigatie.

Bucurestiul a urcat in clasamentul oraselor cu trafic infernal, avand acum un grad al aglomeratiei de 50%, cu 7 procente mai mult decat anul precedent – acesta fiind cel mai mare salt inregistrat de vreun oras din Europa. Potrivit datelor TomTom, in medie, fiecare bucurestean petrece in trafic, in plus, din cauza aglomeratiei, 57 de minute pe zi, respectiv 218 ore pe an, in cele 230 de zile considerate lucratoare.

trafic2

Top 10 orase aglomerate in Europa

Pe locul doi in Europa se afla Moscova, cu un procent de aglomeratie de 44%, urmat de Sankt Petersburg – 41%, Londra, Marsilia si Roma – toate cu 40%, Paris, Bruxelles si manchester – toate cu 38%, si Atena – 37%.

La nivel global, inaintea Bucurestiulu se mai afla orasele Mexico City (Mexic) – cu un nivel d aglomeratie de 66%, Bangkok (Thailanda) – 61%, Jakarta (Indonezia) – 58% si Chongqing (China) – 52%.

Vezi aici clasamentul celor mai aglomerate orase din Europa

Vezi aici clasamentul celor mai aglomerate orase din lume

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.