Cei mai multi romani merg in vacanta cu masina

0

In acest sezon estival, 77% dintre romani vor merge sigur in vacanta, iar mai mult de jumatate dintre ei vor merge in vacanta cu masina, potrivit unui studiu realizat de agentia de consultanta si studii de piata MKOR Consulting. Doar 2% dintre romani spun ca nu merg nicaieri in vacanta in acest an, din motive financiare, iar 21% inca nu erau foarte hotarati.

a50% dintre repondenti spun ca vor merge in vacanta cu masina personala, iar 1% cu o masina inchiriata. Cu avionul vor pleca 28%, iar restul cu trenul sau autocarul.

Cei mai multi dintre romanii care si-au planificat o vacanta, respectiv 62%, vor pleca in lunile iulie si august, dar si in iunie – 19%, respectiv septembrie – 13%, potrivit studiului „Vacanta de vara 2017”.

Ca destinatii, 50% dintre romani vor merge in tara – cei mai multi pe litoral, in Bucovina si Maramures, dar si in orase turistice, precum Cluj-Napoca, Sibiu si Brasov. Ceilalti 50% care aleg o vacanta in strainatate au ca destinatie principala Grecia – 41%, urmata de Italia – 11%, care a detronat, surprinzator, Bulgaria – 10%, Spania – 8% si Turcia – doar 6%, in declin continuu in ultimii ani din acest punct de vedere, din cauza situatiei politice de acolo.

35% dintre repondenti declara ca au mai fost intr-o vacanta in ultimele 3 luni, iar 27% in ultimele 6 luni. Exista insa si romani care nu au mai fost intr-o vacanta de 2 ani – 2% – sau de mai bine de 3 ani – tot 2%.

bPotrivit studiului, in privinta bugetului alocat, cei mai multi romani aloca intre 500 si 1.000 de euro – 37%, in timp ce 28% sub 500 de euro. 15% isi permit sa aloce intre 1.000 si 1.500 de euro, 9% pana in 2.000 de euro, 3% pana in 2.500 de euro.

In privinta destinatiei, romanii se dovedesc a fi ori foarte conservatori – 33% spun ca au mai fost de cel putin 4 ori in aceeasi destinatie, ori exploratori – 31% vor vizita pentru prima data destinatia aleasa.

Ce sta insa la baza alegerii destinatiei? Pentru 25% dintre romani conteaza ca pretul sa fie accesibil, pentru 22% peisajul, si pentru 19% obiectivele turistice din zona, in timp ce pentru 9% conteaza ca destinatia sa fie prietenoasa pentru copii, pentru 7% conteaza oferta culturala, iar pentru 6% gastronomia locala.

Puteti descarca intreg studiul de AICI

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.