Chinezii asteapta de 2 ani autostrada Pitesti-Craiova

0

Desi Guvernul roman invita firmele chineze sa investeasca in infrastructura rutiera romaneasca, una din cele mai mari firme de profil din China, China Communications Construction Company, asteapta de aproape 2 ani de zile demararea procedurilor pentru selectia constructorului Autostrazii Pitesti – Craiova, anuntata de Guvern inca din 2012.

Firma chineza spune, prin directorul sau de dezvoltare, Hu Bin, ca inca asteapta invitatia Guvernului Romaniei de a incepe procedura de dialog competitiv pentru constructia acestei autostrazi.

Directorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd., companie care a participat si la preselectia proiectului autostrazii Comarnic-Brasov (o alta autostrada in privinta careia nu exista nicio finalitate concreta), a fost prezent la ultima intalnire a premierului Victor Ponta cu oameni de afaceri chinezi.

„Suntem in proces de deschidere a procedurii de dialog competitiv pentru constructia Pitesti-Craiova. Asteptam decizia Guvernului Romaniei de incepe acest dialog,” a spus Hu Bin.

Hu Bin a afirmat ca o finantare va fi asigurata de China Communications Construction Ltd., care trebuie sa obtina fondurile necesare atat pe plan intern, din China, cat si de la institutii internationale.

El a aratat ca procedura a fost mult intarziata, dar ministrul Economiei i-a explicat ca problema a fost legata de dialogul Guvernului cu Eurostat in privinta bugetului.

Directorul companiei chineze a adaugat ca, desi compania sa cunoaste standardele impuse in Uniunea Europeana privind infrastructura si lucreaza deja in Europa, pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a infrastructurii in Romania e nevoie de proiecte finantate de la buget si prin intelegeri interguvernamentale.

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.