Evitati deplasarile in Estul Ucrainei!

0

Data fiind situatia din Estul Ucrainei, evitati deplasarile in aceasta zona, daca nu sunt absolut necesare. Evitati, in special, deplasarile in peninsula Crimeea si in regiunile Donetsk si Lugansk.

Daca totusi sunteti nevoiti sa mergeti in Crimeea, trebuie sa stiti ca regulile de calatorie si de circulatie sunt cele din Federatia Rusa, odata cu ocuparea Crimeii de catre Rusia.

Mai mult, tinand cont de situatia extrem de tensionata din unele regiuni din estul si sudul Ucrainei (Harkov, Donetk, Nikolaiev, Lugansk si Odessa), unde se dau chiar lupte armate intre separatisti si fortele ucrainene, cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite deplasarile cu precadere in zonele sus-mentionate, daca acestea nu sunt strict necesare.

Nu intrati in zonele controlate de rebelii separatisti prorusi, mai ales ca nu veti putea beneficia de asistenta consulara in caz de nevoie si nici de protectia autoritatilor oficiale ucrainene.

Cetatenii romani aflati in situatii deosebite se pot adresa Ambasadei Romaniei la Kiev la numarul de urgenta +380 93 6252717, Consulatului General al Romaniei la Cernauti la numarul de urgenta +380 93 2709260 si Consulatului General al Romaniei la Odessa la numarul de urgenta +380 95 5412788.

Daca totusi mergeti in Ucraina, Ministerul roman al Afacerilor Externe insista sa incheiati asigurari de calatorie, medicala si de viata. Evitati zonele in care se desfasoara mitinguri, manifestatii ori adunari publice, inclusiv in zonele controlate de autoritatile oficiale ale Ucrainei.

Foto header: Aljazeera

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.