Fotografie istorica: prima intrare in Romania pe autostrada

0

Romanii vor putea vedea, in curand, prima intrare pe autostrada din Romania, la Nadlac, cea mai tranzitata vama din tara. Panoul care indica intrarea in tara pe autostrada a fost montat deja, dupa cum arata fotografia de mai sus. Din aceasta vara, oricine va veni spre Romania dinspre Ungaria, pe autostrada M43, isi va putea continua drumul pe Autostrada A1.

Deocamdata, atat partea ungara cat si cea romana lucreaza inca la finalizarea celor doua autostrazi, respectiv Mako – Nagylak si Nadlac – Arad (pe circa doua treimi din ea circulandu-se deja), lucrarile fiind extrem de avansate. Termenul de finalizare a sectorului Nadlac – Arad este 20 iunie, estimandu-se ca si ungurii vor termina pana atunci partea lor, chiar daca termenul contractual este 15 iulie.

Romania trebuie sa construiasca insa si punctul de control al trecerii frontierei (PCTF) dintre cele doua tari. Potrivit contractului, acesta ar trebui finalizat pe 25 iunie, insa aceasta data se refera la constructia in sine, fiind de asteptat ca dotarea noului PCTF sa mai dureze.

Pana atunci, este posibil ca cele doua sectoare din autostrazile M43 si A1 sa fie deschise circulatiei, cel mai tarziu pe 20 iunie, cu iesire/intrare prin actualul PCTF de la Nadlac.

Foto: forum.peundemerg.ro

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.