Lucrarile la primul lot al Autostrazii Nadlac-Arad avanseaza spectaculos, dar numai statistic

0

Desi constructorul se lauda ca lotul 1 al Autostrazii Nadlac – Arad, cu o lungime de 22 de kilometri, este asfaltat in intregime, lucrarile sunt depare de a fi finalizate, din simplul motiv ca tocmai elementele de baza, pasajele si podetele, nu au fost realizate inca.

In plus, asfaltarea se refera doar la primul strat de asfalt, fiind nevoie si de turnarea, pe toata lungimea lotului cuprins intre frontiera cu Ungaria si localitatea Pecica, a stratului final, de uzura.

Potrivit reprezentantilor asocierii italo-germane Astaldi-Max Boegl, care realizeaza lucrarile, la inceputul lunii august se ajunsese la frontiera cu Ungaria cu primul strat de asfalt turnat pe lotul intai al Autostrazii Nadlac-Arad.

„Suntem la limita de contract cu lucrarile de asfaltare, respectiv la frontiera cu Ungaria. Toti cei 22 de kilometri au primul strat de asfalt, cu mici intreruperi, pentru ca pasajele si podetele nu au fost realizate inca”, a declarat directorul adjunct al santierului, Danut Dascalu.

Potrivit sursei citate, lucrarile pe acest segment al Coridorului IV pan-european nu vor fi finalizate mai devreme de luna decembrie. Termenul contractual de finalizare a autostrazii este 22 ianuarie 2015.

Nu este exclus, insa, date fiind alegerile prezidentiale de la jumatatea lunii noiembrie, ca acest tronson sa fie anuntat ca finalizat chiar inainte de alegeri. Cu toate acestea, tronsonul va fi complet inutilizabil, dat fiind faptul ca acest lot nu are un nod de intrare/iesire, accesul putandu-se face doar daca si lotul 2 al autostrazii, intre Pecica si Arad, va fi finalizat la randul sau, ceea ce este imposibil.

Foto header: stiridinvest.ro

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.