N-ai fost la Salonul Auto Bucuresti? N-ai pierdut nimic

0

Un salon auto de la care au lipsit peste 10 mari marci de profil, inclusiv singura marca auto romaneasca, nu mai este chiar salon, ci mai degraba o expozitie auto. O expozitie la care nici macar marcile prezente (multe doar prin intermediul unor dealeri) n-au venit cu toate modelele comercializate pe piata romaneasca. Modele, nu motorizari sau variante de echipare! Fiat, de exemplu, a venit doar cu Tipo, 500 si un Punto.

Salonul Auto Bucuresti & Accesorii 2017, incheiat duminica, 12 noiembrie, desi s-a mutat la Romexpo, a fost un semi-fiasco. Trebuia sa fie clar de la inceput ca asa va fi, cand s-a anuntat ca intreg salonul va incapea in pavilionul central – pavilion care si asa a fost oricum mult mai aerisit decat la targurile de carti, de exemplu. Saracut la capitolul “standuri” – care, de fapt, nici n-au prea existat, marcile prezente insirandu-si masinile aproape la gramada – SAB nu a excelat la niciun capitol. Mai saracut chiar si decat in cei mai grei ani de criza economca, Salonul Auto Bucuresti nu a reflectat, nici pe departe, o piata auto a masinilor noi cu o crestere de aproape 5 ori mai mare comparativ cu media Uniunii Europene.

Nu stim daca are rost sa vorbim despre ce marci auto au fost prezente la SAB 2017, ci mai degraba despre ce marci au lipsit. Si nu ne referim la marci mai putin prezente in Romania, gen Isuzu sau SsangYong – desi Isuzu a fost prezent anii trecuti – sau la marci de lux, gen Porsche sau Lexus, ci la nume chiar populare pe piata romaneasca (enumerate aici in ordine alfabetica): Audi, BMW, Citroen, Dacia, Mini, Nissan, Peugeot, Renault, Subaru si, ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Volkswagen! Serios, chiar iti poti imagina un salon auto fara VW? Sau un salon auto romanesc fara Dacia si fara noul Duster? Asa cum n-au fost prezente nici autocaravanele, nici autoutilitarele (cu cateva mci exceptii), nici ATV-urile, si nici macar fetele care dadeau stralucire standurilor!

Prin urmare, daca n-ai ajuns la salonul Auto Bucuresti & Accesorii 2017 n-ai pierdut nimic. Sau mare lucru. Daca ai ajuns, ai pierdut cam 15 lei din biletul de 30 de lei pe care l-ai platit (plus parcarea).

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.