Sambata se deschide integral autostrada Arad – Nadlac – Mako

0

Sambata, 11 iulie, se deschide primul punct de trecere a frontierei romanesti amplasat pe o autostrada, odata cu inaugurarea integrala a tronsonului de autostrada cuprins intre Arad, Nadlac si Mako (Ungaria). Va fi prima intrare/iesire pe autostrada din Romania si, pentru inca multi ani de acum incolo, si singurul.

Astfel, romanii care vor iesi/intra din/in tara nu vor mai fi nevoiti sa treaca prin mizeria care poarta numele de punct de trecere a frontierei Nadlac. Sambata se deschide circulatiei atat lotul de autostrada cuprins intre Arad si Pecica, cat si cel dintre Nadlac si localitatea ungara Mako, astfel ca, de la Timisoara se va putea circula continuu pe autostrada catre orice oras principal din Europa.

Din pacate, cei mai multi vor continua sa foloseasca varianta Arad – Deva pe DN 7, evitand ocolul prin Timisoara, deoarece intre  Timisoara si Deva nu se va deschide prea recent un nou lot de autostrada, desi cel putin 16 km ar fi putut fi redati circulatiei (intre Topolovatu Mare si Balint), daca intr-adevar se dorea acest lucru. Deschiderea respectivului lot ar fi facut mai atractiva – si mai sigura – pentru soferi varianta Arad – Timisoara – Lugoj – Deva.

 

Foto: opiniatimisoarei.ro

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.