Vigneta de Bulgaria trebuie cumparata obligatoriu din vama

1

Incepand cu februarie 2017, soferii romani care intra cu autovehiculele in Bulgaria nu vor mai putea cumpara vigneta bulgareasca decat din vama. Practic, potrivit unor noi reglementari legislative privind taxa pentru utilizarea infrastructurii bulgare, nu se va mai putea intra pe teritoriul Bulgariei cu masina decat dupa ce se achita taxa de drum la ghiseele agentiei vamale din punctele de frontiera.

Cum aceste ghisee sunt putine – de exemplu, in vama Giurgiu – Ruse, Agentia Vamala din Bulgaria a creat un singur ghiseu pentru autoturisme si doua ghisee pentru autocamioane – se formeaza cozi, iar timpii de asteptare cresc. Ghiseul din punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, pe sensul de mers dinspre România către Bulgaria, este situat la aproximativ 100 de metri dupa locul unde se efectueaza controlul pasapoartelor.

Pana acum, soferii puteau cumpara vignetele de Bulgaria si de la benzinariile amplasate dupa trecerea punctului de frontiera. Daca va expira vigneta cat inca sunteti in Bulgaria, puteti cumpara una noua din benzinarii.

De asemenea, daca vreti sa iesiti din Bulgaria si nu aveti vigneta valabila, nu veti putea parasi teritoriul tarii vecine decat dupa plata unei amenzi, la aceleasi ghisee ale Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei. Amenda este de 300 de leva – circa 150 de euro – pentru autoturisme.

Vezi Taxele de drum in Bulgaria

Share.

Un comentariu

  1. Gresit ! Masura este valabila doar pentru automarfare. Vezi site MAE/ 30.03.2018 . Vinetka poate fi cumparata SI din benzinarii-dealtfel asa am procedat si eu in 09.07 . 2017 .

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.