Viteza maxima cu care poti circula cu masina pe drumurile din Europa

0

viteza maxima in EuropaEvident, tara in care se poate circula cu masina cu cea mai mare viteza din Europa – si din lume – este Germania, unde pe autostrazi, in general, nu exista limita de viteza. Se recomanda insa ca viteza de deplasare sa fie de 130 km/ora. Asta insa nu inseamna ca pe toate autostrazile nemtesti este valabila aceasta regula. De fapt, pe aproape jumatate din cei peste 12.000 de kilometri de „autobahn” sunt impuse restrictii de viteza, de la 130 km/ora in jos. Si nu doar in zonele in care au loc lucrari.

In privinta vitezei de pe autostrazi, urmatoarea cea mai mare limita maxima se intalneste in Bulgaria si in Polonia – 140 km/ora.

In majoritatea statelor europene insa, viteza maxima de deplasare pe autostrazi este de 120-130 km/ora. Totusi, sunt destula tari in care viteza pe autostrazi este si mai mica: 112 km/ora in Marea Britanie, respectiv 110 km/ora in Rusia, Albania, Norvegia si Estonia.

Totusi, cea mai mica viteza pe autostrada este intalnita in Cipru: maximum 100 km/ora.

Pe drumurile expres – de care Romania nu are – vitezele oficiale maxime sunt cuprinse intre 90 km/ora (in Albania, Islanda, Slovacia si Rusia) si 120 km/ora (in Belgia, Bulgaria, Lituania si Polonia).

In afara localitatilor, pe drumurile nationale, de regula viteza maxima admisa este de 80 – 90 km/ora. Exista si cateva exceptii: 100 km/ora in Austria, Germania si Romania (doar pe drumurile europene).

Pe de alta parte, Franta tocmai a anuntat ca va reduce viteza maxima pe drumurile nationale si regionale, de la 90 km/h la 80 km/h.

In localitati, in general, viteza maxima este de 50 km/ora. Cateva exceptii: Albania si Andorra, unde se circula cu doar 40 km/ora, respectiv belarus, Rusia, ucraina si polonia, unde se circula cu 60 km/ora (in polonia doar noaptea, pe timpul zilei viteza fiind de 50 km/h).

harta viteza europa

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.