Reconstruirea lotului 3 din autostrada Sibiu – Orastie, nefolosit dupa ce o portiune a trebuit demolata din cauza proastei executii de catre constructorul italian Impregilo, va fi facuta direct de CNADNR, in regie proprie, cea ce constituie o premiera.
Directorul General al CNADNR SA a decis constituirea grupului de lucru – Unitatea de Implementare: Refacere Lot 3 Orastie – Sibiu.
Persoanele desemnate sa faca parte din unitatea de implementare vor avea ca principala sarcina repunerea traficului pe sectorul de 22 km in conditii de siguranta, lucrarile de reparatie fiind executate in regie proprie, a anuntat CNADNR.
De asemenea, din grupul de lucru fac parte specialisti in domenii precum: constructie drumuri si poduri, proiectare, geologie, topometrie, etc. Personalul necesar pentru realizarea obiectivului va fi asigurat de catre Directiile Regionale de Drumuri si Poduri Cluj si Brasov.
Acest colectiv de lucru (UIR) isi va desfasura activitatea sub coordonarea Directiei de Implementare Proiecte Autostrazi si Drumuri Expres din cadrul Directiei Generale de Implementare Proiecte de Infrastructura Rutiera – CNADNR SA Central.
Finantarea aferenta acestor lucrari va fi asigurata din garantia de buna executie a contractului reziliat.
„Asa dupa cum am promis si m-am angajat la preluarea mandatului Orastie-Sibiu va fi proiectul pe care il vom trata cu maxima atentie. In paralel cu expertiza tehnica demarata pentru intreg lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu in lungime de 22 km, ne apucam de lucru sa reconstruim portiunea excavata si sa remediem toate deficientele cunoscute la aceasta data. Am hotarat sa refacem acest sector in regie proprie tocmai pentru a scurta timpii de executie, astfel incat acest tronson de autostrada sa fie refacut cat mai repede. Vreau sa punctez din nou nevoia de implicare si, in acest sens, am decis si solicit tuturor celor implicati in refacerea acestui tronson sa se mobilizeze exemplar. Vreau sa aplicam acestui proiect o tehnica de lucru prin asumarea responsabilitatilor. Am agrenat in Unitatea de Implementare specialisti care si-au asumat raspunderea de a finaliza acest tronson. In perioada imediat urmatoare astept de la aceasta echipa un program si un calendar al lucrarilor foarte clare si mai ales cu termene asumate. Aceasta masura de reziliere si finalizare a lucrarilor in regie proprie, abordata pentru prima data de Companie, poate fi pusa in aplicare oricand pentru orice proiect care nu merge si unde constructorul da dovada de neseriozitate si intarzie proiectul nejustificat” a declarat Catalin Homor, Directorul General al CNADNR SA.