Azi in Timisoara, maine parasim tara

0

Prin amplasarea sa in apropierea granitei de vest, Timisoara ramane prin excelenta un oras de tranzit pentru cei care pleaca din tara cu masina. Unul frumos, in care sa-ti petreci macar cateva ore.

Timisoara este intr-adevar un oras foarte frumos, dar nu chiar atat de frumos incat sa devina o destinatie in sine, mai ales pentru jumatatea de est a tarii, ca sa merite sa strabati sute de kilometri, pe care sa-i faci intr-o zi de mers cu masina. Pentru ca, de la Galati, de exemplu, ai de mers cel putin 12 ore pana in orasul de pe malul Begai. Nu ca de la Bucuresti, cele cel putin 8 ore de condus ar fi o bagatela. Exceptie raman zonele invecinate Timisoarei, din care se ajunge cu masina in maximum 5 ore de sofat.

Dar mai toata lumea care iese din tara spre granita de vest trece prin sau pe langa Timisoara. In acest context, o oprire de o noapte in municipiul resedinta al judetului Timis merita luata in calcul. Pentru ca este pacat sa treci pe langa acest oras si sa nu-i acorzi o vizita scurta.

Evident, cel mai frumos loc ramane zona centrala, cu Piata Operei, Catedrala si centrul istoric, unde inca se desfasoara ample operatiuni de reabilitare. De asemenea, o plimbare pe malurile Begai merita facuta, precum si o cina la unul dintre restaurantele din centru. Vacantacumasina.ro a incercat, la inceputul lunii iunie, restaurantul Casa cu Flori, unul foarte cunoscut in oras, dar n-a avut noroc. Florile care dau chiar numele localului lipseau cu desavarsire, iar ospatarul nu a stiut sa explice nici macar ce continea specialitatea casei („Niste chestii”). La un asemenea raspuns, dupa o zi de condus prin tara pana la Timisoara, abia asteptai sa o apuci pe autostrazile Europei si sa cauti un gulas la unguri.

Ca loc de cazare, aveti de ales intre hotelurile din oras ori pensiunile din comunele aflate in jurul Timisoarei, cum ar fi de exemplu Ghiroda. Aici gasiti pensiuni frumoase, curate, in zone linistite, numai bune pentru odihna atat de necesara unui inceput de vacanta cu masina prin Europa.

La plecarea din Timisoara, pentru iesirea din tara puteti folosi punctul de frontiera Cenad, mult mai liber comparativ cu Nadlac. De la Timisoara la Mako (Ungaria), de unde sa intrati pe autostrada M43, distanta este mai scurta ca numar de kilometri si, implicit, ca timp de parcurs, fata de varianta pe autostrada Timisoara – Arad . Insa, odata cu deschiderea integrala a tronsonului de autostrada dintre Arad si Mako si a punctului de control al trecerii frontierei de pe autostrada, preconizata pentru a doua jumatate a lunii iulie, aceasta varianta va deveni, cel mai probabil, ruta preferata.

Sa aveti drumuri bune!

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.