Transalpina cu marcaje si parapeti – Galerie FOTO

0

Chiar daca pe Transalpina se circula, practic, de cativa ani buni, soseaua care leaga Ranca de Obarsia Lotrului a fost deschisa oficial abia acum o saptamana de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Si asta pentru ca, in sfarsit, dupa ani de zile in care lucrarile au fost sistate – firma constructoare intrand in faliment, iar patronul acesteia in puscarie – s-au efectuat, direct de catre CNADNR, lucrarile elementare care sa ajute la siguranta traficului: marcaje, semne de circulatie si parapeti pe portiunile cele mai periculoase.

CNADNR a luat cu greu decizia de a redeschide acest spectaculos drum, pana de curand soferii circuland practic pe propria raspundere. Nici macar asigurarile nu luau in considerare eventualele daune produse masinii pe Transalpina.

Odata marcata, Transalpina arata cu totul altfel. Chiar daca marcajul este de culoare galbena, provizorie, specifica drumurilor inca in lucru, sentimentul de siguranta este cu totul altul pentru cei care se aventureza pe aceasta sosea. Pentru ca a conduce pe Transalpina ramane in continuare o aventura. Dar una  frumoasa, pe care orice sofer care nu este incepator merita sa o traiasca.

DSC_0818Vacantacumasina.ro nu recomanda soferilor incepatori parcurgerea acestui drum decat ca pasageri. Este un drum greu, indiferent de masina, pentru care experienta la volan este factorul determinant.

Precizarile CNADNR

„Circulatia rutiera a fost redeschisa pe acest sector de drum dupa o inspectie amanuntita efectuata de toti factorii de decizie abilitati care la final au incheiat un proces verbal cu urmatoarele constatari:

– Semnalizarea verticala (marcaj axial, marcaj delimitare parte carosbila) a fost finalizata pe intreg tronsonul de drum

– Semnalizarea verticala (indicatoare rutiere) a fost finalizata corespunzator in toate punctele ce impuneau aceasta masura, pe intreg tronsonul de drum

– Parapetul de protectie a fost montat pe tot sectorul de drum aflat in urgenta 1

De asemenea, au mai fost efectuate lucrari  de aducere la nivel a acostamentelor prin umpluturi cu piatra concasata”, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

„CNADNR SA informeaza opinia publica de faptul ca redeschiderea acestui sector de drum nu s-a facut in urma vreunei presiuni politice sau de orice alta natura”, a tinut sa precizeze compania de drumuri.

Atentie! Nu se circula noaptea!

Circulatia pe acest sector de drum va fi permisa insa doar in intervalul orar 7.00 – 19.00 pentru categoriile de autovehicule cu masa totala de maxim 3,5 tone. Pe timpul noptii circulatia este interzisa din cauza traseului dificil si pentru evitarea oricaror pericole.

Transalpina se va inchide oficial, cel mai probabil, la 31 octombrie sau chiar si mai devreme, in functie de conditiile meteo din zona.

GALERIE FOTO:

 

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.