Drumuri pitoresti: DN10 – Barajul Siriu

1

Cateodata pleci la drum nu doar pentru a ajunge la o destinatie, ci si pentru a te bucura de privelistea ce ti se dezvaluie pe masura ce inaintezi kilometru cu kilometru.

Atunci cand te grabesti nu ai timp sa admiri peisajul din locurile prin care treci,  asa ca ar fi bine sa-ti programezi din timp mai multe opriri si sa acorzi putina atentie naturii ce te inconjoara, cateodata este suficient pentru a te bine-dispune.

Unul dintre cele mai frumoase drumuri este DN10, care leaga Buzaul de Brasov. Drumul trece prin Nehoiu, prin Siriu si pe langa barajul Siriu, si prin Intorsura Buzaului. De altfel, acesta este si drumul pe care puteti ajunge la Vulcanii Noroiosi. In perioada octombrie – noiembrie poti vedea toate culorile specifice toamnei, iar daca nu prinzi o zi cu vreme capricioasa,  atunci te poti considera cu adevarat norocos.

Imaginati-va cum se schimba aceste culori primavara si cum toate aceste nuante de maroniu se vor transforma in toate variantele posibile de verde. Ca sa nu mai punem la socoteala peisajul montan superb si drumul de o calitate foarte buna. Plus ca nu este aproape niciodata aglomerat.

 

 

Share.

Un comentariu

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.