Drumuri pitoresti: Cheile Sohodolului

0

Drumul national DN 67D, ce leaga Targu Jiu de Tismana, Baia de Arama si, mai departe, de Baile Herculane, se intersecteaza, dupa circa 16 km de Targu Jiu, cu DJ 672C. Un drum judetean care nu spune mare lucru.

El duce insa, la dreapta, spre localitatea Runcu si, de aici, printr-un loc pe cat de spectaculos pe atat de neasteptat: Cheile Sohodolului. Cheile sunt formate, asa cum le spune si numele, de raul Sohodol, care izvoreste de la circa 9 kilometri mai la nord de Runcu, chiar de pe marginea DJ 672C. Ceea ce a rezultat in urma sapaturii facute de apa prin munte merita cu prisosinta vizitat si admirat, ceea ce face din DJ 672C unul dintre drumurile pitoresti din zona, ce trebuie neaparat strabatut – pe jos, cu bicicleta sau cu masina.

Cheile Sohodolului

Cheile Sohodolului

Drumul devine unul nesfaltat dupa ce ati iesit din chei si in multe locuri este destul de ingust, dar posibil de parcurs cu orice masina. Dupa alti cativa kilometri drumul devine unul forestier, mai dificil de parcurs, dar este interesant de stiut ca DJ 672C continua de fapt pana la lacul Valea de Pesti si DN 66A, la Campu lui Neag, traversand jumatate din latimea Carpatilor Meridionali, in paralel cu Defileul Jiului. De la Runcu la Campu lui Neag, DJ 672C se intinde pe o lungime de 30 de kilometri.

 

 

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.