Magura – raiul de la Moeciu, pe stanga

2

Mai toata lumea merge la Moeciu – de Jos, de Sus – sau la Bran. Dar nu multa lume stie ca, undeva pe stanga Moeciului, se afla satul Magura – o bucatica de rai, atinsa prea putin de „modernismul” prezent, reprezentat de drumuri asfaltate, viloaie de neam prost si pensiuni de prost gust.

Desi suntem adeptii vacantelor cu masina, de multe ori este suficient sa ajungi cu masina in vecinatatea unor locuri, dupa care sa mergi pe jos. putin mers pe jos nu a facut rau niumanui, dimpotriva. Si, din fericire am putea spune, in zona Magura se ajunge mai greu cu masina. Nu este imposibil, dar parca nici nu merita sa-ti strici masina pe drumurile de pamant de acolo. Mai bine la pas, pentru ca ai ocazia sa admiri mai bine peisajul si pitorescul locului.

Case rasfirate, peisaj de vis, coline inverzite, capite de fan, totul strajuit, in fata, de Masivul Bucegi, iar in spate de Masivul Piatra Craiului. Sau invers, depinde de pozitia din care privesti sau de directia in care mergi.

Cum spuneam, satul Magura se afla undeva in stanga zonei Moeciu, venind dinspre Rucar (pe DN 73), la vest de Moeciu de Jos. Indicatorul care trebuie urmarit este cel spre satul Pestera (Drumul comunal DC 58).  Lasati masina undeva in zona ACEASTA, iar apoi porniti pe jos pe ACEST traseu. In mare parte, drumul urmeaza cursul paraului Magura, dar atentie!, la un moment dat traseul paraseste cursul apei, spre dreapta, pe un mic deal, singura portiune de urcus ceva mai serios (circa 100 de metri). La intoarcere folositi ACEST drum, cu o lungime de 7 km.

In Magura se poate ajunge si din frumosul sat invecinat Pestera, aici putandu-se merge cu masina pe ACEST traseu. Drumul din Pestera spre Magura nu este accesibil oricarei masini, asa ca mai bine faceti o plimbare pe jos. Privelistea si pitorescul locului merita oricum.

O alta varianta de a ajunge in Magura, chiar si cu masina, este prin Zarnesti, pe ACEST traseu. Drumul este tot unul de pamant, iar riscul de a va pune din greu masina la incercare ramane unul ridicat.

Oricare va fi modalitatea in care veti ajunge in Magura, garantam ca drumul merita tot efortul. Drumuri bune!

Share.

2 comentarii

  1. In copilarie am fost si eu pe acolo. Si daca tot ajungeti in Magura nu uitati sa ajungeti si la Pestera Liliecilor. Este absolut fantastica. E pe un deal undeva intr-o gradina. Traseul nu e marcat, trebuie sa intrebati localnicii. Pestera este absolut salbatica, nu este electrificata, trebuie s va luati lanterne si echipament daca vreti sa vizitati toata pestera (bocanci, nu e nevoie de franghie se poate catara prin pestera si fara dar nu strica sa aveti la indemana). Se poate ajunge in Magura de la autogara Tohan cu Badeana sau cu masina personala din Zarnesti urcati pana la Gura Raului, treceti de cariera iar la Fantana lui Botorog faceti stanga de pe drumul principal si mergeti inainte pana in Magura. De la Fantana lui Botorog daca mergeti inainte puteti vizita Prapastiile Zarnestilor unde s-a filmat Drumul Oaselor si multe alte filme cu dacii si romanii facute de Sergiu Nicolaescu etc etc. Peisajul este absolut fantastic. Din Prapastii daca mergeti tot inainte ajungeti la Pestera Dambovicioara in Arges care este electrificata.

  2. Fotografii minunate,indicatii f bune..Noi ne vom caza in Moieciu de Jos si de acolo am dori sa urcam pe Varful Magurita (Sat Magura) si apoi in zilele urmatoare sa haladuim prin Pestera,Sirnea ,Fundata.Am vazut ca ai ajuns in zona de dealuri pe care se intind satele Magura, Pestera, Sirnea, . In plan indapartat sunt Prapastiile Zarnestilor, iar in fundal Masivul Piatra Craiului….e o fotografie grozava…ajungi acolo pe DJ 112G,dar as vrea sa te intreb daca exista o varianta mai usoara din Moieciu de Jos spre acea zona.Multumesc.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.