Weekend cu cod portocaliu de ninsoare. Nu plecati la drum, daca nu este necesar

0

Administratia Nationala de Mharta cod portocaliueteorologie a emis un cod portocaliu de ninsoare si viscol pentru 11 judete din sud-estul tarii, plus Capitala, pentru 24 de ore, incepand de sambata, ora 20.00, pana duminica, ora 20.00, si un cod galben pentru alte 12 judete.

Astfel, in judetele Buzau, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vantului la rafala va depasi 70-80 km/h. Zapada va fi troienita si vizibilitatea se va reduce sub 50 m. In judetele Tulcea si Constanta, viscolul va avea intensitatea maxima incepand din primele ore ale zilei de duminica.

Prin urmare, ar fi bine sa evitati deplasarea cu autoturismul pe raza acestor judete, in intervalul mentionat, iar daca o faceti, sa fiti echipati si pregatiti pentru eventuale inzapeziri ori drumuri inchise.

CITESTE SI: Cele mai importante reguli de sofat pe timp de iarna

In zonele cu cod galben, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55-65 km/h, viscolind ninsoarea, informeaza ANM.

In celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vantului la rafala va fi, in general, de 35-45 km/h.

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.