Bulgaria – Veliko Tarnovo: Cetatea Tsarevets

0

La numai 180 km de Bucuresti se afla acest pitoresc oras bulgaresc, fosta capitala medievala a Bulgariei. Este o destinatie ideala pentru un weekend, timp suficient sa vezi ce este de vazut si sa nu te plictisesti.

Cetatea Tsarevets, cel mai important obiectiv turistic al zonei, se intinde pe trei coline: Tarevet, Trapezita si Sfeta Gora si este inconjurata de ziduri inalte de 12 metri si groase de pana la 3 metri. Este bine intretinuta, iar obiectivele principale au fost restaurate, pastrandu-se stilul original. Totul este un imens parc cu o mare incarcatura istorica.

Intrarea in cetate costa 6 leva/ persoana, nu se plateste taxa foto, iar parcare amenajata gasiti undeva mai jos de intrarea in cetate, pe stanga, chiar pe malul raului Iantra. La magazinele din zona se poate plati chiar si in lei, la cursul zilei.

Taxa de pod la Giurgiu este de 3 euro/ 13 lei pentru autoturisme la dus, respectiv 2 euro/ 4 leva la intoarcere. Atentie, la intoarcere nu se poate plati in lei. De asemenea, nu trebuie sa uitati de vigneta de Bulgaria! Vezi AICI toate taxele de drum din Bulgaria.

Cu masina, din Bucuresti urmati DN5 spre Giurgiu-Ruse, iar de la Ruse urmati drumul national bulgaresc 5 (Drumul European 85) pana la Veliko Tarnovo. Vezi AICI traseul complet.

 

 

 

 

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.