Cea mai frumoasa cascada din lume e la cativa pasi de noi

2

Poate nu cativa pasi, dar numai cateva sute de kilometri ne despart de ceea ce este considerata cea mai frumoasa cascada din Romania, ba chiar din lume: Cascada Bigar, din judetul Caras Severin. Intr-un clasament al celor mai impresionante cascade de pe glob, realizat de The World Geography in 2013, Cascada Bigar ocupa primul loc. Si nu degeaba.

Nu pentru ca e mare, ci pentru ca este intr-adevar impresionant de frumoasa. Iar pentru asta chiar merita vazuta. Cum spuneam, nici nu este departe, fiind amplasata langa DN 57B, intre localitatile Bozovici si Steierdorf, in interiorul Parcului National Cheile Nerei-Beusnita. De fapt, se afla atata de aproape de drumul national, incat nu trebuie decat sa te dai jos din masina, ca sa o poti vedea. Ai chiar toate sansele sa o ratezi si sa treci cu masina pe langa ea, dar luati-va ca punct de reper panoul care indica Paralela 45. Este posibil chiar si sa fi trecut pe acolo, dar sa nu fi stiut pe langa ce frumusete treceti.

Nu exista prea mult spatiu pentru a putea parca masina, dar soferii care circula pe acolo sunt intelegatori. Mai ales ca stationarea nici nu va fi de durata. In afara de a vedea cascada, mai puteti merge vreo 200 de metri in padure, pana la locul din care izoraste apa care formeaza cascada, cunoscut ca Izvorul (sau Izbucul) Bigar.

Evident, daca tot ati ajuns in zona, puteti vizita – sau macar trece prin – Defileul Dunarii, Cheile Nerei, Baile Herculane, Muntii Semenic ori Valea Cernei. Intreaga zona este superba si puteti sa-i alocati chiar si o intreaga vacanta cu masina.

 

 

 

Share.