Conditii de calatorie cu masina: Estonia

0

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Estonia.

Intrarea in Estonia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Estonia este o tara cu un nivel al criminalitatii scazut.
Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).

Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor finlandeze, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

  • 112 – Servicii de urgenta
  • 110 – Politia

Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu inchideti! In caz contrar, vi se poate trimite o masina in locul in care va aflati, pentru a vedea daca totul este in regula!

Asigurarea medicala este obligatorie in Estonia.

Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.

Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila in toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.
Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.

Circulatia se desfasoara pe partea dreapta a drumurilor publice.

Exista obligativitatea circulatiei cu farurile aprinse, pe tot timpul zilei si indiferent de conditiile atmosferice, atat in localitati, cat si in afara acestora.
Este obligatorie echiparea autovehiculelor cu cauciucuri de iarna in perioada 01.11. – 30.04, cu posibilitatea de prelungire in functie de conditiile meteo.

Asigurarea auto este obligatorie.

Este obligatorie atat pentru ocupantii locurilor din fata, cat si pentru cei din spate.

Limitele de viteza admise :

  • 50 Km/h in orase
  • 90 km/h in afara localitatilor.
  • pe timp de iarna sunt impuse restrictii suplimentare de viteza.

Foto header: Wikimedia Commons

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.