Conditii de calatorie cu masina: Germania

0

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Germania.
Intrarea in Germania este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Germania este o tara cu un nivel de criminalitate scazut.
Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).

Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor germane, trebuie apelat numarul de urgenta 112.

Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu inchideti! In caz contrar, vi se poate trimite o masina in locul in care va aflati, pentru a vedea daca totul este in regula!

Asigurarea medicala este obligatorie in Germania.

Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.

Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fievalabila in toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.

Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.

In Germania, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului. Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta.

Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna.

In scopul reducerii poluarii aerului cu particule fine si bioxid de azot, in numeroase orase din Germania au fost delimitate zone de protectie de mediu sau zone ecologice, unde pot circula numai autovehiculele cu placheta (“Feinstaubplakette”) corespunzatoare grupei de substante poluante careia ii apartine autovehiculul sau care au aprobare speciala.
Nerespectarea acestei reglementari atrage dupa sine pedeapsa cu amenda in valoare de 40.-Є.

Centrele de eliberare a plachetelor sunt oficiile de inmatriculare a autovehiculelor sau alte institutii autorizate sa acorde plachetele precum si institutiile autorizate sa faca analiza gazelor de esapament.

Orasele in care au fost delimitate zone ecologice sunt: Augsburg, Berlin, Bochum, Bonn, Bottrop, Bremen, Dinslaken, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Erfurt, Essen, Frankfurt/Main, Freiberg am Neckar, Freiburg (Breisgau), Gelsenkirchen, Halle/Saale, Hannover, Heidelberg, Heidenheim, Heilbronn, Herrenberg, Ilsfeld, Ingersheim, Karlsruhe, Köln, Krefeld, Leipzig, Leonberg, Ludwigsburg, Ludwigsburg Landkreis, Magdeburg, Mainz, Mannheim, Markgrönningen, Mönchengladbach, Mühlacker, Mülheim an der Ruhr, München, Münster, Neuss, Neu-Ulm, Oberhausen, Osnabrück, Pfinztal, Pforzheim, Pleidelsheim, Recklinghausen, Remscheid, Reutlingen, Schramberg, Schwäbisch-Gmünd, Stuttgart, Tübingen, Ulm, Urbach, Wendlingen, Wiesbaden si Wuppertal.

In anul 2014 au fost incluse si orasele Castrop-Rauxel, Gladbeck, Herne, Herten, Hagen si Langenfeld.

Centura de siguranta este obligatorie.

Utilizarea detectoarelor de radar si a aparatelor antiradar constituie contraventie. Organele de politie au dreptul de a confisca aceste dispozitive.

Folosirea telefonului mobil la volan este interzisa.

Parcarea este permisa numai in locuri rezervate, contra cost (tichetele se cumpara fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei).

Permisul de conducere romanesc este valabil in Germania.

In caz de accident usor, completati, impreuna cu cealalta parte formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia.

Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde.

Foto header: Wikimedia Commons

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.