Un drum si o destinatie de iarna: Paltinis

0

Paltinisul este cea mai inalta statiune montana din tara, amplasata la altitudinea de 1.442 de metri, ceea ce o face, din start, o optiune interesanta pentru o vizita. Chiar si una scurta si chiar si pentru cei care nu sunt niste impatimiti ai sporturilor de iarna. In plus, este si cea mai veche statiune montana din Romania, bazele acesteia fiind puse in anul 1894.

Dar, intr-advar, Paltinis este o statiune ideala de iarna. Mai ales ca zapada este prezenta mai tot timpul sezonului rece, gratie altitudinii mari. Asa ca, aici, sporturile de iarna sunt la ele acasa. Dar si vara se pot face multe: drumetii pe crestele impadurite din apropiere, pe traseele accesibile din rezervatia Iezerele Cindrelului sau spre faimoasele lacuri glaciare din zona. Dar si numai pentru a admira minunata panorama de sus si tot merita sa faci drumul pana la Paltinis.

Apropo de drum: acesta are o lungime de 32 de kilometri, de la Sibiu, si este unul extrem de frumos. Serpentine, priveliste de-ti taie rasuflarea, paduri de brad si poieni de vis. Asa ca, daca ajungi la Sibiu, este obligatoriu sa dai macar o fuga si pana la Paltinis – fie vara, fie iarna. Ori invers: daca ajungi la Paltinis, ai ocazia sa vizitezi si unul dintre cele mai frumoase orase din tara: Sibiul – fie iarna, fie vara.

98765431

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.