Viena – orasul de care nu te saturi

0

Daca as sta in vestul tarii, aproape de granita, si – evident – daca mi-as permite, as merge o data pe luna la Viena. Distanta relativ scurta, ce poate fi parcursa in general pe autostrada – mai ales odata cu deschiderea tronsoanelor finalizate ori inca in lucru dintre Sibiu si Nadlac – face din Viena o destinatie atractiva.

Dar nu numai pentru asta. Pentru frumusetea acestui oras, pentru farmecul lui, pentru gradinile, florile si cladirile sale, pentru arhitectura imperiala, pentru… pentru… Oriunde ai locui in Romania, macar o data in viata tot merita sa faci un drum cu masina pana in capitala Austriei.

Probabil foarte multi dintre voi ati fost deja si, sigur, majoritatea imi veti da dreptate: odata ce-ai ajuns in Viena, o sa vrei sa revii neaparat, cat mai repede. Sau sa nu mai pleci deloc.

Exista, desigur, si persoane care n-au fost chiar atat de marcate, care considera ca este un oras prea sobru, prea… austriac. Eu as spune doar ca este un oras civilizat, riguros, ordonat, perfect. Poate prea perfect, dar ideal pentru cei care nu mai accepta compromisuri, balcanism, latinism…

Nu veti sti care este adevarul, daca nu ajungeti acolo. Si, cum spuneam, nu e prea greu. In jur de 1.050 de kilometri din Bucuresti ori din Iasi (prin Oradea), 1.277 km din Constanta si doar 523 de kilometri din Timisoara, puteti ajunge la Viena in aceeasi zi in care plecati de acasa. Nu e un drum chiar usor, mai ales in lipsa unei autostrazi continue, dar odata ajunsi acolo cred ca veti considera ca merita.

Sunt prea multe obiective turistice de vizitat, ca sa vi le enumar aici. Dar poate va ajuta acest site oficial al Vienei.

Si, poate, fotografiile de mai jos vor reprezenta un argument in plus.

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.