Viena ramane orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume!

0

Viena este orasul cu cel mai inalt nivel de calitate a vietii din lume, titlu obtinut pentru al noulea an consecutiv, potrivit unui renumit studiu comparativ international cu privire la calitatea vietii din marile orase, realizat de compania internationala de consultanta Mercer.

Capitala austriaca este apreciata pentru „securitatea pe care o ofera cetatenilor sai” dar si pentru „eficienta transporturilor in comun si diversitatea structurilor culturale si recreative.”

Citeste si Cum sa vizitezi Viena cu bani putini – tot ce trebuie sa stii

Mercer efectueaza in fiecare an un studiu pentru clasificarea calitatii vietii in 231 de metropole din lume. Studiul evalueaza climatul politic, social si economic, serviciile de ingrijire medicala, posibilitatile de formare profesionala, infrastructura, reteaua de transport public, serviciile de distributie a energiei electrice si apei, ofertele de petrecere a timpului liber de tipul restaurantelor, cinematografelor, oferta de activitati sportive, disponibilitatea bunurilor de consum (de la alimente pana la masini), conditiile de mediu, marimea spatiilor verzi si nivelul de poluare a aerului.

De altfel, Viena este singurul oras austriac din top. Capitala Austriei este urmata de Zurich (Elvetia) si Auckland (Noua Zelanda).

Citeste si Viena – orasul de care nu te saturi

In top 10 al calitatii vietii se regasesc 8 orase europene, din care cate 3 din Germania (Munchen, Dusseldorf si Frankfurt), 3 din Elvetia (Zurich, Beneva si Basel) si unul din Danemara – Copenhaga.

Bucurestiul se claseaza abia pe locul 107, invecinandu-se cu Bandar Seri Begawan (Brunei, locul 106), si capitala braziliana, Brasilia (108). Dintre masile orase ale UE, doar Sofia se afla mai jos in clasament – locul 116.

Orasele in care calitatea vietii este la cel mai scazut nivel din lume sunt, in ordine, Baghdad (Irak), Bangui (Republica Centrafricana), Sana’a (Yemen), Port au Prince (Haiti) si Chartoum (Sudan).

Top 20

1.Vienna – Austria

2. Zürich – Switzerland

3. Auckland – New Zealand

4. Munich – Germany

5. Vancouver – Canada

6. Düsseldorf – Germany

7. Frankfurt – Germany

8. Geneva – Switzerland

9. Copenhagen – Denmark

10. Basel – Switzerland

11. Sydney – Australia

12. Amsterdam – Netherlands

13. Berlin – Germany

14. Bern – Switzerland

15. Wellington – New Zealand

16. Melbourne – Australia

17. Toronto – Canada

18. Luxembourg – Luxembourg

19. Ottawa – Canada

20. Hamburg – Germany

Share.

Adauga Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.